tiistai 21. kesäkuuta 2022

Perunan nosto aloitettu

 Tänään tiistaina kokeiltiin iltapäivästä perunannostoa, ja tulostakin tuli. Annabelle-perunat ovat mukavan kokoisia, Siikli-potut taas hitaampi kasvuisena ovat vielä pienehköjä. Maku on molemmissa kohdillaan. Sipulimaallakin kasvu on ollut nopeaa, joten nyt on aika tullut alkaa myös sipulin niputus. Huomenna keskiviikkona avaamme kaikki myyntipaikkamme - perunaa ja sipulia on siis myynnissä. Mansikoitakin toimitellaan, mitä saadaan poimittua. Joinakin päivinä mansikat ovat loppuneet aiemmin, joskus niitä riittää pidemmäksi jaksoksi. Onneksi kypsien marjojen määrä näyttäisi nyt olevan lisääntymään päin.

Mansikan itsepoimintaa kysellään myös. Sen alku tosiaan venyy selkeästi heinäkuun puolelle, eikä tarkkaa aloituspäivää pysty vielä määrittämään. Samoin herneenpoiminta aloitettaneen vasta heinäkuun puolella. Kahden epätavallisen lämpimän kevään ja kesän jälkeen ollaan siis tavanomaisemmassa satokauden tahdissa.

Herukoiden kukinta ja pölytys näyttää onnistuneen hyvin, ja raakileet ovat paikoin jo melko isoja. Samoin omenalla on nähtävissä jo mukavan kokoisia raakileita.

Tänään tiistaina bingoillaan taas, eli vajaan parin tunnin päästä on mahdollisuus voittaa mansikkalaatikko Mahnalan Ympäristökoulun vanhempainyhdistys Mahlan järjestämässä bingossa. Tervetuloa yös meidän puolesta!

Ei kommentteja: