tiistai 27. syyskuuta 2022

Syksyisen viileää

 Ensin pakollinen sääkatsaus - ilma tuntuu nyt muuttuneen perinteisen syksyiseksi. Viileää, mutta onneksi aurinko on välillä päässyt pilkahtelemaan pilviverhon takaa. Sadetta on ropissut jonkin verran, mutta kuivahkoa keliä on pääsääntöisesti ollut.

Sokerimaissista kerättiin viimeiset tähkät nyt eilen ja tänään. Tänä vuonna maissi yllätti positiivisesti: alkukevään kylmä keli ei hidastanut juurikaan sen kehitystä, ja jopa näistä myöhäisimmistä lajikkeista saatiin kerättyä tähkiä. Saimme taas myös jonkinmoisen määrän tähkiä pakkaseen, eli pakastettuja sokerimaissin tähkiä on myynnissä niin kauan kuin pusseja riittää. Pakastemaissi kannattaa törkätä suoraan jäisenä kypsymään. Tällöin maku parhaimmillaan.

Tilamyymälämme on avoinna edelleen maanantaista perjantaihin, klo 10-18. Tällä hetkellä myynnissä on mm. pakastemarjoja (mansikkaa, vadelmaa, pensasmustikkaa ja karhunvatukkaa), mehua, hunajaa, lampaanlihaa yms. Mansikkaa ja karhunvatukkaa on ainakin vielä tällä viikkoa vielä saatavana myös tuoreena - määrät ovat pieniä. Omenoista tällä hetkellä myynnissä ovat herkulliset Punakaneli- ja Åkero Hassel-lajikkeet. Luumua ja päärynääkin on myynnissä, samoin kuin sipulia (puna/kelta) sekä perunaa. Tervetuloa!



Ei kommentteja: