maanantai 28. elokuuta 2023

Sadetta, suorastaan kaatamalla

 Syksyn lähestyminen tuntuu olevan entistä lähempänä, ainakin tänään, kun vettä alkoi puolen päivän aikaan satamaan kaatamalla. Sääennusteet lupaavat epävakaista säätä tälle viikkoa muutenkin, vaikka kovimmat sateet taidetaan saada nyt maanantaina.

Satokausi etenee, kelistä huolimatta. Viime viikonloppuna järjestettiin tunneleilla vadelman itsepoimintaa, ja ensimmäisiä sokerimaissejakin oli itsepoimien keruussa. Tulevana viikonloppuna meillä on perunan itsepoimintaa - la 2.9. klo 9-12 ja su 3.9. klo 12-15. Nostamme perunat koneella hellävaroen maanpinnalle, mistä voi sitten itse poimia haluamansa määrän. Perunan hinta on itsepoimintapäivinä 50 snt/kg itsenoukkien.

Omenoita ollaan myös keräilty myyntiin, ja nyt myynnissä on Valkeaa Kuulasta. Tällä viikolla toivottavasti saadaan poutahetkiä ja niinä kerättyä muitakin lajikkeita. Ensimmäisiä mehupuristuksia on tehty, ja omenamehua on nyt myynnissä. 

Muista herkuista huomenissa olisi tarkoitus katsastaa luumupuut, jos niistä saataisiin jotain myyntiin. Päärynöissä mennee vielä hetki, mutta tulossa niitäkin on.Ei kommentteja: