sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Toukokuuta!

 Keikkuva kevät taitaa vähitellen kääntyä kohti kesää., vaikka välillä päivien koleus ei siltä vaikuttakaan. Sää näyttäisi olevan nyt lämpenemään päin, ja sateenropsujen tuntukin on ollut kesään viittaavaa.

Pelloilla on päästy aloittamaan jo kevättyöt - on äestetty peltoja kylvökuntoon, istutettu perunaa, kylvetty hernettä ja valmisteltu uutta mansikkamaata. Vadelmien leikkuu ja tuenta on saatu päätökseen, ja omenapuutkin ovat valmiita. Laitumien aitojen kevätkunnostus etenee, ja sitä mukaa, kun syötävää kasvaa, pääsevät eläimet kesälaitumille. Karitsoita jo laitumilla kirmaakin, samoin pässit ovat päässeet tuoreen ruohon makuun - lisäheiniä toki laitumilla vielä tarvitaan.

Tunneleilla kasvukausi etenee rivakasti. Ensimmäisenä istutetuissa näkyy jo raakileiden alkuja, ja kukinta etenee tunnelista toiseen. Vähän vielä istutuksiakin on jäljellä, mutta loppu jo häämöttää. Vadelmat ja karhunvatukat ovat jo lähteneet kauniiseen kasvuun. Karpaloita seuraillaan nyt mielenkiinnolla, jänniä pieniä varpukasveja ovat.

Ensi viikolla ollaan mukana Mediapoliksen kevätmarkkinoilla keskiviikkona ja Nokian messuilla lauantaista sunnuntaihin.

Puimasuuli on avoinna nyt alkavalla viikolla ma-pe klo 11-17 ja la klo 10-17. Tervetuloa!

Ei kommentteja: