keskiviikko 21. elokuuta 2024

Satokausitiedotetta ja tunnelipoiminnasta - yes, we are still open

Elokuu lähestyy loppuaan, mutta sää on vielä säilynyt hyvin kesäisenä. Aamuisin on ollut kauniita usvasumuja, ja toisaalta illat ovat olleet hyvinkin kuulakkaita.  Satokausi on myös edennyt, ja marjojen lisäksi meillä on myynnissä nyt useampaa sorttia omenaa. Omenalla meillä ei ole itsepoimintaa.

Marjojen itsepoiminta jatkuu edelleen. Pensasmustikoita on vielä mukavasti, eritoten alaoksat ja pensaiden sisemmät osat kätkevät suuria kypsiä marjoja runsaasti. Vadelmakausi on pikku hiljaa hiipumassa - vadelmaa toki vielä on, mutta niiden poiminen teettää jo merkittävästi enemmän työtä kuin vaikkapa viikko sitten. Mustaherukkaakin on vielä vähän. 

Tällä viikolla, ja todennäköisesti myös ensi viikolla myös mansikkaa on mahdollista päästä keräämään itse meidän tunnelialueelle. Tunneleissa mansikat kasvavat noin 1,5 m korkeudessa pöydillä, eli mansikoita pystyy keräämään kyyristelemättä.

Muutenkin satokausi on nyt runsas: avomaankurkkuja, sipulia, valkosipulia, perunaa, papuja, herneitä ja jopa ensimmäisiä sokerimaisseja. Kesäkukkamaallakin on vielä kerättävää - tervetuloa! Olemme avoinna päivittäin klo 10-18

=============================================================

August is almost over, but the berry season still continues. The last raspberries might be hard to find, but they are very sweet. Other berries available to pick-your-own are the blueberries and the blackcurrants. We do also sell apples, but there is no apples for pick-your-own.

Our farmshop Puimasuuli is still open everyday from 10 am to 6 pm - welcome!



Ei kommentteja: