maanantai 4. kesäkuuta 2007

Raakileet kasvavat

Ensimmäisten mansikoiden raakileet rupeavat olemaan jo melko suuria. Hallaa ei onneksi ollut viime viikonloppuna, jolloin myöhäisempien lohkojen mansikat olivat juuri aukaisemassa kukkiaan. Ensimmäisesnä istutetusta perunasta voi jo löytää pieniä perunan alkuja, eli uusien perunoiden makuun päästään juhannusviikolla. Samoin sipuli on kehittynyt mukavasti, ja juhannuksen alla varmaan niputetaan ensimmäiset sipulit.

Omenan kukinta kääntyy loppua kohti. Luumut kukkivat tänä vuonna melko vähän tai ei ollenkaan. Herne kukkii komeasti harson alla, papumaa näyttää keskinkertaiselta. Maissimaassa osa lajikkeista on kehittynyt hyvin, joku lajike ei ole kehittynyt ihan tavoitteiden mukaisesti.

Lampaat on siirelty nyt laitumille: kotonurkissa on enää muutama uuhi, joiden karitsat on juuri vierotettu. Sitten kun ne saa umpeen, on melkein aika vierottaa viimeiset karisat. Lampaiden talviherkun, lehdeksien korjuuaika on nyt ja sitä on tässä hiukan tehty. Lehdeksiä kannattaa korjata juhannuksen tienoolle tai korkeintaan reilu viikko sen jälkeen (vähän säistä riippuen).

Nuorempi koiramme Piki on osoittaunut varsin taitavaksi paimeneksi, vaikka sillä on ikää vasta 11 kk. Pikin koulutus alkoi reilu kuukausi sitten, ja se on oppinut hyvin nopeasti käskyjä ja kuuliaisuutta. Intoa sillä on vielä reilusti, ja työtä sen kanssa saa vielä tehdä, että siitä tulee hyvä.

Ei kommentteja: