perjantai 13. kesäkuuta 2008

Mansikkaa!

Ensimmäiset mansikat kerättiin ja myyntiin tänään. Itsekin tuli jokunen lisää maisteltua, ja hyvältähän ja makeiltahan nuo suussa tuntuivat. Perunaakin tänään nostettiin: myyntiin asti laitettiin Timoa ja Ariellea, Siikli oli vielä liian pientä myytäväksi. Arielle on uusi varhaisperunalajike, joka on Timoa kiinteämpi ja keltaisempi väriltään.

Huomenna lauantaina jatketaan samoissa merkeissä, ja todennäköisesti sunnuntaina emme myy. Maanantaista alkaen myymme joka päivä, ja nyt alkavan viikon aikana avaamme kaikki myyntipisteet.

Itsepominta alkanee ensi viikonlopulla tai heti seuraavan alussa. Itsepoiminnan aloituksen alun kannalta säätila on tärkeimmässä osassa: lämpö kiihdyttää marjojen kasvua, kun taas nyt viime aikoina vallinneet, kesäsäiksi varsin koleat kelit hidastavat marjojen kypsymistä.

Kasvit ovat kyllä nauttineet näistä viimepäivien sateista. Epäviraalisten mittausten mukaan tässä Mahnalassa olisi tullut nyt n. 40 mm vettä, mikä on mukava määrä ja alkaa näkyä kasvien kasvun virkistymisenä. Toisaalta nyt taas tarvittaisiin lämpöä: esimerkiksi maissin ja papujen kasvu on ollut nyt melko hidasta, vaikka vesitilanne on ollut parempi. Omena näyttisi säästyneen hallavaurioilta ainakin paikoin, ja sateet ovat virkistäneet merkittävästi myös omenapuita. Toukokuun lopulla puut näyttivät varsin nuutuneilta, etenkin illansuussa. Näillä näkymin myös sipuli on kasvanut myyntikokoiseksi ensi viikon alkupuolella.

Ei kommentteja: