tiistai 3. kesäkuuta 2008

tohinaa

Tämä kevät ja kevään alku on vilahtanut jonnekin. Halloja ja yöpakkaisa vahdittiin kaikkineen reilu kolmisen viikkoa, nyt yöt tuntuvat lämminneen. Mutta on kuivaa: koko keväänä ei ole satanut, ja maat pölisevät. Kastelua on siis riittänyt, ja riittänee yhä jatkossa: sääennusteiden mukaan aurikoinen, kuiva sää jatkuu. Viikonlopuksi on luvassa jopa hellettä.

Pölyttäjiä on ollut tänä vuonna liikkeellä tavanomaista vähemmän. Yleensä pörriäisiä hyrrää tähän aikaan vuodesta kukissa paljon, mutta viime talvi ei ollut hyvä niiden talvehtimista ajatellen.

Mansikoita sekä todennäköisesti myös perunan myyntiä viimeistään juhannuksen alusviikolla. Sipuli on myös varsin pitkällä, ja toivottavasti ehtisi myös juhannukseksi.
Myynnin valmistelut ovat alkaneet perinteisesti kesätyöntekijöitten koulutustilaisuudella.

Melkein kaikki karitsat on jo vierotettu, ja muutama karitsoista on muuttanut jo uuteen kotiin. Muutama tänä vuonna ensimmäistä kertaa karitsoinut uuhi on osoittautunut varsin pitkämaitoiseksi: utareet pingottavat, vaikka rehuna on pelkkää heinää eikä karitsoita ole enää imemässä maitoa. Vierotuksen jälkeisenä kolmantena päivänä tehdyssä koelypsyssä asian huomasi hyvin: osa oli jo melkein ummessa, osalta tuli maitoa vielä reilusti. Toivottavasti kuitenkin menisivät tässä umpeen, niin pääsisivät laitumelle vihreän ruohon kimppuun.

Ei kommentteja: