torstai 21. elokuuta 2008

Omenan itsepoiminta alkanut

Omenan itsepoiminta on aloitettu, lajikkeena on Valkea Kuulas. Omenoiden keruu on helppoa, koska puut ovat matalia. Valkea Kuulas on aikaisimpia omenalajikkeita, mitä Suomessa on. Sitä aikaisempia, laajemmassa viljelyssä olevia lajikkeita ovat Huvitus ja Pirja. Huvitusta ja Pirjaa on meilläkin muutama puu, joiden omenoita on vielä vähän valmiiksi poimittuna myytävänä. Omenaa saa meiltä myös valmiiksi poimittuna. Valmiiksi poimittut omenat laatuluokitellaan kahteen luokkaan koon, muodon ja ulkonäön mukaan.

Valkean Kuulaan jälkeen seuravaksi poiminnassa ovat kanelit ja muut syysomenat, viimeisenä kypsyvät poimittavaksi Antonovkat.

Omenoiden lisäksi maissikausi on nyt hyvässä vauhdissa. Tällä hetkellä poimitaan kahdesta ensimmäisestä lajikeesta. Toinen nyt korjattavista maisseista tekee hauskoja, kaksivärisiä tähkiä.

Vadelmakausi näyttää tänä vuonna jatkuvan pitkään. Yhä edelleen vattumaalta löytyy hyviä kohtia: toki tässä vaiheessa ne surimmat marjat ovat aina siellä puskan sisä- ja alaoksilla.

Ei kommentteja: