sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Pitkää poutaa odotellessa

Tänään oli pitkästä aikaa koko päivän poutaa: hämmästyttävää kyllä, koko ensi viikon ennuste näyttäisi poutaiselta. Yön lämpötilat tippuvat kyllä varsin alas: vähintään hallaa tai ehkäpä jopa yöpakkasia on tiedossa. Lämpötilat ovat sen verran alhaisia, että maissia täytyy suojata hallaa vastaan.

Vettä on tosiaan nyt saatu ihan riittävästi ja vähän vielä päälle. Pellot ovat hyvin märkiä. Vesisade voisi nyt vaihteeksi pitää hiukan taukoa: näin syksyllä viileissä säissä kuivuminen vie pitemmän ajan kuin kesällä. Kaura ei ole vieläkään puintikuntoista. Perunannostoa tässä on suunniteltu seuraavaksi syystyöksi, ja perunannostopäivät pidetään näillä näkyminen nyt tulevina kahtena lauantaina. Jos silloin sataa kaatamalla, niin sitten katsellaan lisää päiviä.

Omenaa kerätään: nyt myynnissä on Valkeaa Kuulasta, Bergiusta ja James Grieveä. Ensi viikolla, sään salliessa, kerätään ensimmäiset kaneliomenat. Kaneleiden jälkeen tulossa on vielä Antonovka-lajike.

Vihannesten satokausi jatkuu: maissia kypsyy hitaasti, muta toisaalta tähkät ovat hyvin makeita. Niiden lisäksi vielä on tarjolla erilaisia papuja, kurpitsoita, persiljaa, tilliä, porkkanaa sekä hiukan sipuleita ja valkosipulia.

Ei kommentteja: