sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Herneillä herkutellen

Nyt herneet ovat kypsyneet poimittavaksi. Hernettä löytää helposti, ja herneet ovat erittäin makeita. Apposten keittäminen kannattaa nyt, kun palot ovat melko pehmeitä. Höyrykattilassa apposet valmistuvat hetkessä, ja pieni voinokare kruunaa nautinnon.

Mansikkamaalla kypsien marjojen määrä on siinä määrin lisääntynyt, että nyt itsepoiminnassa ovat kaikki viisi lajiketta: Polka, Solprins, Emily, Jonsok ja Korona. Ainoastaan myöhäisemmät Senga sengana ja Hiku antavat vielä odottaa itseään.

Tilliä aletaan kerämään nyt alkavalla viikolla. Sipulia on jo nostettu. Valkosipulin nosto aloitetaan reilun viikon kuluessa. Muuten salaatti- ja yrttimaan sato antaa odottaa itseään: alkukevään viileys on hidastanut kehitystä, ja menee vielä reilu viikko ennenkuin eri lajien satokausi alkaa.

Ei kommentteja: