sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Polkaa, Koronaa ja muita herkkuja

No niin, kausi etenee vinhaa vauhtia. Ensi viikoksi luvattu lämmin sää edistänee entisestään kauden kehitystä, ja pian päästäneen aloittamaan myös mansikan itsepoiminta. Mikä mielenkiintoisinta, muutamat kesäkukkalajit ovat jo kasvattamassa nuppuja. Yrttien kasvu on ehkä hiukan viime vuotista jäljessä johtuen viileästä alkukesästä.

Eilen kerättiin ensimmäiset Korona-lajikkeen mansikat, tänään ensimmäiset Polka-mansikat. Pian päästään siis kerämään myös niitä suuremmalta alalta, nyt pääsato alkaa olla käsillä aikaisissa Emily- ja Solprins-lajikkeissa. Aikaisimpia lajikkeita ei ole meillä kovin suurta alaa, koska ne vaativat erityistä huomiota keväällä: yleensä ensimmäiset kukat vie halla väen väksiin, mutta tänä vuonna ei noita aikaisia kovia halloja ollut.

Perunarintamalla ei kuulu uutta. Siiklin koekaivauksissa toissa päivänä perjantaina päätettiin antaa mukuloiden kasvaa vielä hiukan kokoa, mutta juhannukseksi Siikliä on. Todennäköisesti Siiklin seurauksi kattilaan saa myös tilliä, ja sillin seuraksi sipulia.

Valkosipulin ystäville tiedoksi, että valkosipulin nosto aloitettaneen vajaan parin viikon kuluessa.

Nyt juhannusviikolla kaikki myyntipaikamme palvelevat joka päivä. Juhannuslauantaina myyntipisteistämme on ainoastaan avoinna tilalla Mahnalassa oleva piste, mutta juhannussunnuntaina olemme avoinna normaalin sunnuntaiaikataulun mukaan.

Ei kommentteja: