keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Lauantaiksi sadepäivä - taas

Lauantaiksi on sääennusteessa tällä hetkellä niin paljon sadetta, että perunannostoa lykätään ja odotetaan kuivempaa kautta. Jos lauantain sateet toteutuvat ennustetun mukaisena, ei edes sunnuntaina pystytä perunaa nostamaan - sen verran sadetta on jo tällä viikolla saatu, ja ilmeisesti vielä tässä välissäkin on sitä tulossa.

Tänään oli tarkoituksena aloittaa talviomenoiden korjuu, ja voi olla että sekin aloitus siirtyy. Omenat ovat vielä märkiä eilisestä sateesta, ja taivas on pahaenteisen harmaa. Ilman kosteusprosentti on suuri, eikä siis tuo vähäinen tuulenvirekään auta omenoiden kuivumista. No, täytyy katsoa, miltä iltapäivän puolella näyttää: jospa nuo pilvet kuitenkin poistuisivat satamatta, niin omenan korjuu voitaisiin alkaa illansuussa. Ensi viikolla on korjuu aloitettava, mutta tämän viikon nyt vielä odottelemme jos vaikka tulisi kuivaa.

Ovat nämä syksyn matalapainekaudet vaan ennalta arvaamattomia! Sadetta on tullut, ja varmaan rupeaa kohta vuotuinen sadanta olemaan keskimääräisellä tasolla - vaikka kesällä ei sadetta juurikaan saatu.

Ei kommentteja: