sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Tasan ei käy onnen lahjat

..nimittäin sääennusteissa. Edellisviikonlopuksi oli ennusteessa kaunista säätä, ja tihkusadetta saatiin (toki auringon paistettakin oli). Täksi viikonlopuksi oli sää ennusteessa melkein syysmyrsky-päivä lauantaiksi....mutta lauantaina ei satanut, ja sunnuntaina sää oli melkein kesäinen. Nämä syksyn matalapaineiden reitit ovat ilmeisen vaikeita ennakoida etukäteen.

Sääennusteen vuoksi päätimme olla pitämättä perunannostoa. Ei sen puoleen, nyt viimeksi kuluneen viikon aikana on sen verran reilusti vettä tullut, että muutaman sateeton päivä ei paljoakaan maata kuivaa. Eli osa perunoista odottaa vielä parempia ilmoja.

Syksyiset värit ovat ilmestuneet metsän puihin kuin taikaiskusta. Tänään, aurinkoisella säällä värit olivat jokseesakin silmiin pistäviä. Omenat on korjattu, Pankki-pässi on päässyt töihin ja talveen valmistautuminen on aluillaan. Tässä ohessa on maalailtu navetan sisäkattoa, ja aika pian pääsemme kalkitsemaan seiniä. Kyllä on metkaa, kuinka valkea maali katossa valaisee koko tilan!

Ei kommentteja: