sunnuntai 26. elokuuta 2012

Maissia ja omenaa

No niin, maissia on nyt vihdoin viimein valmistunut poimittavaksi runsaammin, ja sitä pääsee siis myös itsepoimimaan. Maissin poiminta on hauskaa: korkean kasvuston sisällä on sellainen omanlaisensa tunnelma. Sokerimaissin lisäksi meillä on viljelussä ns. koristemaissia, värillistä intiaanimaissia.

Maissin lisäksi kurpitsat ovat herkullisimmillaan. Kaikki viljelemämme kurpitsat soveltuvat ihastelun lisäksi myös syötäväksi.

Avomaantomaatit alkavat myös pikkuhiljaa kypsyä, ja suurimillaan sato lienee parin viikon päästä. Tomaattiahan voi myös pakastaa, esimerkiksi siivutetut tomaatit ovat hauska lisä talvisen pizzan päällä.

Marjakausi jatkuu edelleen: vielä on jonkin verran vadelmaa, mansikkaa ja karviaisia saatavana. Pensasmustikkasato on nyt parhaimmillaan. Marjojen lisäksi omenat ovat kypsyneet korjuukelpoisiksi, ja tällä hetkellä saatavana on Pirjaa, Valkeaa Kuulasta ja Vuokkoa. Suisleppin korjuu aloitetaan piakkoin. Omenoista puristamme myös tuoremehua, jota on saatavana Puimasuulista. Osan tuoremehusta pastöroidaan, jolloin se säilyy pidempään. Pastöroitu tuoremehua, eli siis täysmehua, on myös tulossa myyntiin Puimasuuliin piakkoin.

1 kommentti:

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

mahtavat maissi ja pekonimuffinssit http://lautasella.blogspot.fi/2011/08/pekoni-ja-maissimuffinssit-aamiaiseksi.html