torstai 16. elokuuta 2012

Vadelmaa, mustikkaa, maissia... ja Onnen Luukku kylässä

Sisustus- ja lahjatavaraliike Onnen Luukku poikkeaa meille tulevana lauantaina, 18.8. Tervetuloa tutkimaan Onnen Luukun ihanuuksia, myyntipiste on ihan Puimasuulin vieressä heti aamusta alkaen.

Vadelmakausi jatkuu edelleen, samoin pensasmustikkaa kypsyy pensaissa. Mansikoitakin vielä on vähän - meillä on myös myynnissä pakastettua mansikkaa 0,5 l rasioissa. Mustaherukasta keruussa on nyt suurimarjainen Mortti-lajike, toki aikaisempaa Öjeby-lajiketta löytyy vielä vähäsen - erityisesti sieltä sisäoksilta, joilta kokeneet marjastajat ne löytävät. Punaherukan poimijoilla rupeaa olemaan jo hiukan kiire,, jonkin verran vielä on saatavana.

Maissia on nyt sitten kerätty reilu viikko, ja aivan yhtä ihanilta maissit ovat taas maistuneet. Oma herkku on laittaa vokkipannuun hiukan öljyä, ja siihen sitten papuja, sipulia ja maissia (mausteita maun mukaan). Kun pehmenevät reilun vartin, niin on helppo kesäherkku valmis. Maissinjyvät tätä ruokaa tehdessä leikataan irti tähkästä.

Vihannespuoli muutenkin runsastuu vähitellen - tänään kerättiin ensimmäiset avomaantomaatit. Avomaalla kasvaneet tomaatit eivät ehkä ole mitään kauneuskunigattaria, mutta maun takia niitä kasvatamme. ARviolta parin viikon päästä sato lienee runsaimmilla, ja silloin kannattaa tehdä omaa tomaattisosetta eli ketsuppia, tässä linkki yhteen hyvään ketsuppiresptiin: http://lautasella.blogspot.fi/2010/11/mausteinen-tomaattiketsuppi.html

Omenoiden kypsymistä odottelemme jo kovasti, varmaan ensi viikolla päästään ensimmäisiä poimimaan.

1 kommentti:

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

sekamarjahilloa
http://lautasella.blogspot.fi/2012/08/sekamarjahillo.html
sekä punaherukkahilloa http://lautasella.blogspot.fi/2012/08/punaherukkahillo.html
ja mustaherukkamehua sekä mustaherukkahyytelöä
http://lautasella.blogspot.fi/2011/08/mustaherukkamehua-ja-hyyteloa.html