tiistai 4. syyskuuta 2012

Kaunis syyspäivä

Tänään, kiitos kauniin poutapäivän, saatiin kerättyä ihania, kirkkaanpunaisia Bergius-omenoita. Bergius on makea herkkuomena, joka on myös herkkua kuivattuna. Bergiuksen lisäksi nyt on saatavana Valkeaa Kuulasta sekä vielä vähän Suisleppiä. Tuoreiden omenoiden lisäksi Puimasuulissa on myynnissä kuivattuja omenoita, omenasosetta sekä omenamehua. Ja tietysti omenapiirakkaa.

Marjakausi rupeaa kääntymään kohti loppua, mutta pensasmustikkaa on vielä mukavasti pensaissa. Vadelmaa vielä jonkin verran on pensaiden sisäoksilla, samoin kuin mustaherukkaa - mutta aikaa poimiessa vierähtää tällä hetkellä jo pitempi tovi. Vadelmaa, samoin kuin mansikkaa ja pensasmustikkaa, on saatavana myös valmiiksi pakastettuna suoramyymälästämme.

Avomaantomaattien kypsyminen etenee, mutta viileys on hiukan hidastanut tahtia. Hidas kypsymien tuo toisaalta tomaatteihin enemmän makua, joten eipä sovi kovin murehtia hidasta kypsymistä. Väriporkkanatkin ovat vihdoista viimein nostettavissa - tummanvioletit ja keltaiset porkkanat ovat hauskoja. Kurpitsoita on myös nyt runsaasti, samoin kuin maissia.

Ei kommentteja: