sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Pyry pakkasen perästä

Onpa ollut vaihteleva sää! Nyt kuluneen viikon alkupuolella sää oli keväinen, aurinkoinen ja lupaavan mukava lämpötiloiltaan. Loppuviikosta saapui pakkanen, viime yönä pyry ja nyt tänään on ollut varsin kalsean tuntuinen pakkaspäivä - toki muuten kaunista ja aurinkoista. Ensi viikon alkupuolella on luvassa lisää lunta, ja loppuviikosta kovahkoja pakkasia. Eipä taida siis oikein vielä uskaltaa leikkaamaan omenapuita, täytyy vielä hetki malttaa.

Karitsoinneissa on käynnissä nyt loppurutistus. Yllättävän monta mustaa karitsaa on tänä vuonna syntynyt, ihan mukava yllätys on se. Nyt näkee hyvin, kuinka paljon karitsa kasvaa ja kehityy jo yhdessä kuukaudessa. Karitsathan nousevat jaloillaan melkein heti karitsoinnin jälkeen, ja muutamassa tunnissa ovat jo varsin pomppivaisia.

Pakkasten loppumista odotellessa ja viimeisiä karitsointeja odotellessa taidetaan ryhtyä kevään ensimmäisiin kylvötöihin. Pisimmän taimikasvatusajan vaativia vihanneksia täytynee ryhtyä kylvämään, jotta taimet ehtivät riittävän suuriksi ennen kuin ne istutataan ulos.

Ei kommentteja: