maanantai 15. huhtikuuta 2013

alkoikohan jo kevät?

Nyt rupesi tuntumaan siltä, että kevät taisi alkaa. Suviyöt -  vanhan kansan kesän ennustajat eli 12. - 14.4. olivat lämpimiä, ja kevät on oikeastaan tässä viikonlopun aikana edennyt aika tavalla. Lumet ovat vähenneet, toki varjopaikoissa vielä on. Vesinoroja juoksee, ja lätäköitä on joka puolella aika tavalla. Lampaatkin rupeavat olemaan lampolassa aika levottomia - nekin selvästi haluaisivat jo laitumelle tuoreen ruohon kimppuun, mutta vielä niiden täytyy tyytyä heinään ja muihin rehuihin.

Omenapuiden leikkuuta on vielä jäljellä, mutta tässä välissä on vartettu uusia puita. Joka vuosi tarvitaan jonkun verran puita: omenapuita kuolee tai niitä joutuu silloin tällöin muusta syystä kaatamaan. Varttaminen on hauskaa puuhaa, ja on mukavaa katsella miten varrennokset lähtevät kasvuun.

Vadelman leikkuuta aloitellaan nyt, samoin kuusiaitaa on leikattu. Lumi haittaa vielä paikoin, mutta eiköhän se pian vähene.

Puimasuuli avautuu tosiaan Vapun päivänä 1.5., ja on avoinna klo 12 - 18. Kahvilassa on myynnissä perunasalaattia ja nakkia, tervetuloa. Toivottavasti terassikeli suosii!


Ei kommentteja: