perjantai 1. marraskuuta 2013

Kekriä!

Lokakuun loppupuoli sujahti ohi lähes huomaamatta talveen valmistautumisen merkeissä. Vadelmat ja herukat on nyt leikattu, mansikalle on levitetty talvisuojausharsot. Pelloilta on keräilty tuoleja, laatikoita, pöytiä ja muuta kaikenmoista talven suojaan.Puimasuulilla on myös paljon löytötavaraa (lakkeja yms), joita voi kysellä Puimasuulilta esimerkiksi Joulun aikaan.

Marraskuu alkoi tänään, ja aikalailla samanlaisissa touhuissa jatketaan.  Ensi vuoden toukotöitä on  aloitettu, eli valkosipulit on istutettu. Omenapuu- ja pensasmustikkatarhat pitää sulkea, etteivät jänikset pääse herkuttelemaan kevättalvella. Omenapuiden juurille kylvetään näin syksyisin myös ylimääräiset valkosipulikynnet ja itusilmut myyriä karkottamaan, ja itse asiassa mehevä valkosipulin tuoksu omenapuiden juurilta jo tuoksuukin.

Joulun alla Puimasuuli on avoinna, ja myös Lampolaan on mahdollista päästä katsomaan lampaiden joulukuusta. Kotoisia joululaatikoita voi tilata joko netin kautta tai sitten soittamalla. Teemme laatikot itse: perunasta, porkkanasta ja lantusta, perinteiden mukaan. Perunalaatikko on imellettyä hämäläistä, makeaa on myös lanttu- eli räätikkäloora.  Porkkanalaatikkoa voimme tehdä myös violeteista porkkanoista, jolloin väri on lila, perinteisen oranssin sijaan.

Juuri ennen joulua, 22.12. järjestämme joulukuusisafarin traktorilla metsään. Safari alkaa klo 13, ja kestää vajaan kaksi tuntia. Joulukuusisafarilla pääsee itsepoimimaan metsästä ihan oikean metsäkuusen, varmasti tuoreena. Kuusia ei ole käsitelty millään, vaan ne ovat saaneet kasvaa metsässä ihan omaan tahtiinsa. Joulukuusisafarille pääsee joulukuusen hinnalla, 25 € / kpl.

Mutta nyt ennen joulua on aika viettää kekriä! Ennen vanhaan kekri on ollut vuoden tärkeimpiä kohtia - sato on korjattu, ja uusi vuosi on alkanut. Hyvää kekriä!

Ei kommentteja: