sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kevään odottelua

Kylmempi sää on vallinnut, ja navakka tuuli on viilentänyt ilmaa lisää. Sääennusteet lupaavat nyt lähipäiviksi samanlaista säätä, eli viileä kevät sää jatkuu. Marjanviljelijän toivoissa olisi nyt mukavia, hiljaisia sateita, jotka sulattavat roudan sekä pilvisiä päiviä, jotta kasvit eivät innostuisi kasvamaan ennen kuin routa on sulanut.

Kevään kylvö- ja istutustöiden suunnittelu on täydessä vauhdissa. Perunat ovat nyt lajiteltuina itämässä: osa hiukan lämpimmässä, osa viileämmässä, jolloin niiden  kehitys on eri vaiheessa istutettaessa. Vadelman leikkausta ja sidontaa olisi tarkoitus aloittaa nyt alkavalla viikolla, samoin omenapuut vartetaan todennäköisesti, jos yöt eivät ole liian kylmiä.

Puimasuuli on avoinna tosiaan lankalauantaina - jonnekin oli pujahtanut väärä päivämäärä, oikea päivämäärä on siis 4.4. Lankalauantaina avautuu myös tämän keväinen arvoituskävely: arvoituskävely alkaa Puimasuulin kuistilta, ja vihjeiden perusteella saattaa löytyä aarre. Vihjekävelyn kulkemiseen kannattaa varata puolisen tuntia aikaa.

Ei kommentteja: