maanantai 27. huhtikuuta 2015

Kadonnut huhtikuu ja muita sattumuksia

Ja niin piti heti kirjoittaa suviöitten jälkeen sääennustuksia, mutta huhtikuu tuntuu kadonneen mystisesti jonnekin. Vanhoista suviöistä kaksi oli lämmintä ja yksi kylmä. Marjakautta ennsutava Tiburtituksen yö oli lämmin, samoin toinen marjavuoden ennustusyö Markuksen päivää vasten. Toissa yö oli nimittäin leuto eikä vesi mennyt riitteeseen. Tämän pitäisi nyt enteillä hyvää ja lämmintä kesää, eikä halloja.

Toukopelloilla on riittänyt vilskettä: perunat on istutettu ja hernettä, tilliä ja porkkanaa kylvetty. Vadelman leikkuun ja sidonnan kanssa on nyt kova hoppu: kasvu alkaa niillä hyvin pian, nestevirtaus on jo käynnissä versoissa. Mansikat on harjattu, ja sunnuntainen sade herätti kasvustot kasvuun. Omenapuiden varteut taimet ovat taimikasvatuksessa kasvihuoneessa tomaattien seurassa, ja pian on aika jatkaa piensiementen kylvöjä. Laitumien kasvu on alkanut, ja lampaatkin ovat päässeet herkuttelemaan uudella ruoholla. Seuraavat suuremmat työt ovat maissin ja papujen kylvö ja mansikan istutus.  Mansikkamaata on jo valmisteltu äestämällä ja välineitä on keräilty hollille. Lammasaitojen korjaamista riittää myös, samoin kaikenlaista kunnostus- ja siivoustyötä. Ehkä se huhtikuu katosikin siis töitten melskeeseen.

Puimasuuli heräilee myös kesää kohti, ja täysi tohina on käynnissä myös siellä. Puimasuuli on avoinna ma-pe klo 9 - 18 ja la klo 10 - 18 - tervetuloa lähiruokaostoksille tai vaikka kahville ja gelatolle! Tämän kevään uutuutena Puimasuulilla on myynnissä erä käsintehtyjä makeisia sekä lähilihasta tehtyä makkaraa (naudasta, lampaasta ja tulossa myös vuohenlihamakkaraa).

Ei kommentteja: