perjantai 1. toukokuuta 2015

Kesäkalenteri täydentyy

Ensin pakollinen sääkatsaus: tänään on ollut voimakasta itätuulta, mutta muuten melko lämmintä ja poutaisaa. Sääennuste ei onneksi lupaa kovia halloja, ja sademäärätkin ovat vähentyneet - toki sademäärissä on eri ennusteiden välillä suuriakinvaihteluita, eli ilmeisesti matalapaineita tulollaan. Sää on meille todella tärkeä tekijä, niin kuin varmaan näistä kirjoituksista voi todeta ja joskus on tainnut tulla tänne kirjoitettuakin. Tänne blogiin kun kirjaa ylös sää havaintoja, niin jää hyvin myös itselle muistiin se, millainen sää milloinkin on ollut.

Herneet ovat itäneet hyvin, ja pian n aika kylvää taas uusi erä hernettä. Herneenkylvöä täytyy jakaa pitkälle ajalle, jotta pystytään noukkimaan pitkän aikaa hyviä herneenpalkoja. Perunatkin ovat kasvaneet rivakkaa vauhtia, samoin muidenkin kasvien kehitys näyttää olevan normaalissa tahdissa.

Kesän tapahtuma kalenteri alkaa täydentyä. Ihan kesän alussa oleva Avoimet kylät-tapahtuma on saanut oman oppaansa, joka löytyy täältä. Mahnalaan kannattaa tulla: traktorikyydityksellä pääsee Miharinrannasta Seppälän tilan tallipihan kautta lavalle ja Jyväpirtille. Lisää tapahtumasta tulossa piakkoin Mahnalan omille nettisivuille. Tervetuloa tutustumaan Mahnalan tarjontaan!

Ei kommentteja: