lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kylvöjä

Kylvötkin ovat päässeet hyvään vauhtiin, ja ensimmäiset herneet, tillit ja porkkanat on kylvetty. Kasvun nopeuttamiseksi kylvökset on peitelty harsoilla. Mansikoilta on kerätty pois talvisuojausharsoja, koska pian on aika harjata mansikkamaat. Mansikkamaiden harjauksen tarkoituksena on poistaa kuolleet lehdet, joissa on saattanut talvehtia mm. erilaisia mansikan tauteja. Täytyy toivoa, että tämä kuiva sää jatkuisi siis vielä ainakin viikon tai pari, koska harjaamista ei voida tehdä, jos kasvusto ei ole täysin kuiva. Toinen harjausta rajaava tekijä on maankantaminen: liian märille maille ei parane mennä harjaamaan, koska silloin traktori tiivistää maata ja siten heikentää maan rakennetta.

Kaalit ovat taimettuneet hienosti, ja taimien koulinta on ajankohtaista. Niin, ja ne omenat: omenapuiden jaloversot ja perusrungot odottavat jo, ehkä huomenna aloitetaan varttaminen.

Tunnelin mansikoissa löytyy jo satunnaisia kukkavanoja, eli niitä osia, mihin pian kehittyy kukkanuppuja ja kukkia. Päästäänköhän tänä vuonna keräämään ensimmäiset mansikat jo reilusti toukokuun puolella?


Ei kommentteja: