keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Perunanistutusta!

Toissa päivänä käytiin hiukan äkeellä kokeilemassa, ja toukoaika voitiin julistaa alkaneeksi. Eilen äesteltiin enemmän, ja tänään päästiin istuttamaan perunaa. Maahan pääsi Siiklin lisäksi myös Arielle- ja Annabelle- perunoita. Huomenna aloitellan tillin ja porkkanan kylvöä, ja tavoitteena olisi istuttaa myös sipulia. Kaalintaimetkin ovat kasvaneet jo koulittavan kokoiseksi, ja omenapuun taimien varttaminen on myös listoilla. Töitä siis riittää, ja säästä näyttäisi tulevan mukavanoloinen.

Ensimmäiset karitsat on nyt vierotettu - melkein uuhien kokoisiksi ovatkin jo ulkoisilta mitoiltaan kasvaneet. Pienemmät karitsat ovat vielä emiensä kanssa, niiden vierotus on vasta myöhemmin. Laitumilla näkyy jo kasvua, ja aika pian taitavat rehahtaa voimakkaampaan kasvuun. Aitoja pitää ryhtyä siis kunnostamaan - muutama kilometri on tarkastettavaa ja korjailtavaa.

Puimasuulilla touhutaan myös monenmoista, ja tällä hetkellä olemme avoinna ma - pe 9 - 17. Ensi viikosta alkaen ruvetaan olemaan avoinna myös ainakin lauantaisin - nettisivuille päivitellään tarkempia aukioloaikoja ja niiden muutoksia. Tänä keväänä tiluskierrokselle (traktoriperäkärryllä) pääsee ainakin lauantaisin - kierroksia järjestetään heti, kun maat kestävät kulkua, eli ei ihan vielä. Seikkailureitti lapsille ja lapsenmielisille on tarkoistus avata myös ensi viikolla.

Ei kommentteja: