tiistai 6. syyskuuta 2016

Satokauden vipinää

Syyskuu on alkanut vilkkaan sadon korjuun merkeissä. Omenakausi on nyt parhaimillaan, ja Puimasuulilla on myynnissä useita omenalajikkeita perinteistä vähän uudempiin. Omenamehua puristamme kerran viikossa, ja puristuspäivänä on mahdollista ostaa vastapuristettua omenatuoremehua omaan astiaan. Mehuasiassa kannattaa soittaa (p. 0400-625 636) ja varata mehumäärä etukäteen, jotta osaamme varautua tuoremehun hakuun.

Vihannesten ja juureksien satokausi jatkuu runsaana: kesäkurpitsaa, ensimmäisiä talvikurpitsoita, vähän punajuuria ja lanttuja, porkkanoita, tomaattia, kurkkua - ja tietysti myös sokerimaissia. Sokerimaissi on jatkanut hidasta kypsymistahtiaan: pieniä määriä löytyy joka päivä, suuria saaliita vielä odotellaan.

Eikä pidä unohtaa marjojakaan: yhä edelleen satotaimista löytyy hiukan mansikkaa päivittäin. Pensasmustikoita ja karhunvatukoita on myös vielä piileksimässä pensaissa.

Tilamyymälämme Puimasuuli palvelee yhä edelleen päivittäin - olemme arkisin ma - pe avoinna klo 9 - 19, lauantaisin klo 9 - 18 ja sunnuntaisin klo 11 - 19. Tulevana sunnuntaina vietetään valtakunnallista Osta tilalta-päivää, jonka kunniaksi Tommi ajaa syyskuun ensimmäiset tiluskierrokset klo 13 ja klo 15. Tiluskierros kestää reilun parikymmentä minuuttia, ja se tehdään traktorikärryllä. Niin, ja maissisokkelo on yhä edelleen avoinna - tervetuloa eksymään maissimaan pyörteisiin.

Ei kommentteja: