maanantai 29. elokuuta 2016

Matalalentoa

Viime viikko kului varsin lentävästi. Sateiden välissä poimittiin ja kerättiin, sateiden aikana tehtiin kaikkea muuta. Lampaatkin ovat nyt palailleet kesätöistä kotiin, kiitokset kaikille kesälampureille myös tätä kautta.

Sääennusteiden mukaan monsuunikausi näyttäisi nyt päättyvän, ja luvassa olisi aurinkoinen, melko lämmin jakso. Maissikausihan on tänä vuonna ollut hyvin hidas, mutta ehkä nyt lopulta päästään kunnolla vauhtiin. Marjoista poimitaan vielä mansikkaa, pensasmustikkaa ja hiukan vadelmaa. Hernettää pääsee vielä poimimaan itse, ja toistaiseksi hernettä on saatavana myös valmiiksi poimittuna.

Omenakausi on täydessä vauhdissa. Tällä hetkellä myynnissä ovat seuraavat lajikkeet: Huvitus, Valkea Kuulas, Bergius, Julyred, Jubilar ja Vuokko. Puristamme myös omenamehua, ja omenatuoremehua on myynnissä puristuspäivinä. Omenatuoremehua ei siis käsitellä mitenkään: omenat vain murskataan ja murskasta puristetaan mehua, Tuoremehu säilyy jääkaapissa vajaan viikon, tai sitten sen voi pakastaa sopivina päiväannoksina.

Tulevana lauantaina ja sunnuntaina järjestämme perunan itsepoimintapäivän. Nostossa on Siikli-perunaa, ja näillä näkymin myös porkkanoita pääsee nostamaan itse. Jos perunoita jää vielä tämän jälkeen, niin sitten parin viikon päästä on seuraava poimintapäivä.

Ei kommentteja: