torstai 18. elokuuta 2016

Lähiruokasafari lähestyy, maissin itsepoiminta alkaa

Tulevana lauantaina on Lähiruokasafari-päivä, minkä vuoksi meilläkin on erikoisohjelmaa: tiluskierroksia ja omenamehun puristusnäytös. Tiluskierros tehdään traktorin peräkärryllä, ja kierroksen aikana kerrotaan kasvinviljelystä ja marjatilan vuodenkierrosta. Tiluskierrokselle pääsee Puimasuulilta klo 13 ja klo 15. Puimasuulilla on myös klo 11 alkaen omenatuoremehun puristusnäytös. Maissin itsepoimintaa myös aloitellaan, ja maissikauden alkua juhlistetaan maissinpaahtopisteellä. Tervetuloa!

Viileä elokuun alku on hiukan hidastanut sokerimaissin kehitystä, mutta huomenissa olisi tarkoitus alkaa. Nyt alkuvaiheessa poimittavaa ei ole vielä paljoa, ja poimiessa kannattaa olla tarkkana. Maissioppaamme opastavat mielellään maissinkeruun saloihin.

Omenakausi on käynnistynyt Pirja-lajikkeella, ja nyt myyntiin on saatu myös Huvitus- ja Valkea Kuulas - lajikkeita.  Ensi viikon kuluessa - sään salliessa - koetetaan kerätä myös muita lajikkeita myyntiin. Tällä hetkellä puristamme omenamehua n. kerran viikossa, ja omenatuoremehua on myynnissä puristuspäivinä myös isompia eriä.

Maissin ja omenoiden lisäksi marjakausi jatkuu edelleen: karviaisia, pensasmustikkaa, vadelmia ja mansikoita on myynnissä pieniä määriä päivittäin ja itsepoimimaankin pääsee. Karhunvattukin on alkanut jo kypsyä.

Ei kommentteja: