torstai 4. elokuuta 2016

Mansikan uusi aika

Syysmansikoiden mansikkakausi on nyt täydessä vauhdissa, ja tällä hetkellä poiminnassa on Polkaa, Sonataa ja Salsaa. Itsepoiminta aloitetaan ma-la klo 8 ja su klo 10, ja päivittäiin poimimaan pääsee niin kauan kunnes kaikki rivit on poimittu. Valmiiksi poimittuna mansikkaa on myynnisä myös tilamyymälässämme sekä Hämeenkyrön S-marketin edessä olevassa myyntipisteessämme.

Vadelmakausi jatkuu edelleen, ja karhunvattu alkanee kypsyä elokuun loppupuolella. Pensasmustikat kypsyvät nyt myös, ja tällä hetkellä kypsiä marjoja on mm. Aino-, Alvar- ja Northblue -lajikkeissa. Punaisia karviaisia on myös paljon, joten niillä kannattaa herkutella myös.  Tässä on linkki, josta pääsee Virtuaalisen-AMKn marjoista kertoville. Sivuilla on monipuolista tietoa marjoista ja niiden terveysvaikutuksista.

Marjakauden lisäksi omenakausi on nyt aluillaan. Puimasuulilla on myynnissä herkullista Pirja-omenaa joko kiloittain tai 5 kg:n laatikoissa. Pirja on punaraitainen, mehevä omenalajike, jona omenoissa on hyvin vähän happoa. Ne soveltuvat syötäväksi sellaisenaan tai vaikkapa piiraaseen.

Eilen aloitetiin myös sokerimaissin poimintaa, jota on toistaiseksi saatavana vain valmiiksi poimittuna. Maissikauden alkua odotellessa voi käydä tarkastamassa maissisokkelon.

Ei kommentteja: