lauantai 20. elokuuta 2016

Lähiruokasafari - nyt..... Larkspur - huomenna!

Lähiruokasafari-päivä on käynnistynyt aurikoisessa säässä. Puimasuulilla on nyt käynnissä omenamehun puristusnäytös - tervetuloa maistamaan varmasti tuoretta omenamehua! Paahtomaissipiste on myös avoinna, eli myynnissä on siis avotulella paahdettua maissia. Tiluskierrokset starttaavat klo 13 ja klo 15 Puimasuulilta. Tiluskierros tehdään traktorilla, ja kierroksen kuluessa Tommi kertoo marjatilan viljelyksistä ja esittelee eri kasveja ja mitä muuta marjatilalla tähän aikaan onkaan.

Puimasuulilla on nyt myynnissä brittibändi Larkspurin keikkaliput. Keikka alkaa klo 19, ja se on ikärajaton (alle 12 v. huoltajan seurassa ilmaiseksi). Tervetuloa nauttimaan vauhdikkaasta menosta!

Täsäs vielä lyhyesti marjamaiden kuulumisia.  Malwina-mansikat ovat nyt loppuviimein alkaneet hiljakseen kypsyä. Viileä keli hidastaa selkästi kypsymistä, ja kypsyttelevät näillä näkyminen hitaasti tässä seuraavien viikkojen aikana. Mustaherukkaa on vielä, ja kokenut poimija löytää. Kypsät marjat piileksivät marjapensaiden sisällä. Kaikenkaikkiaan mustaherukkasato jäi tänä vuonna pieneksi. Ilmeisesti syynä oli kukinta-ajan viileä ja tuulinen sää, joka esti pölyttäjien lentoa. Tästä syystä myös marjatertut ovat normaalia lyhyempiä.


Ei kommentteja: