keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Ei lämmin luita riko

Lämmintä ja aurinkoa viime päivinä riittänyt, ihan mukava niin. Aurinko on paistatellut sen verran hyvin, että varmaan ensi viikon kuluessa päästään aloittamaan mansikanpoiminnan uusilta satotaimialueilta. Satotaimimansikka tai myöhästetty sato tai syysmansikka tai syksyn uuden sadon mansikka tarkoittavat kaikki samaa: mansikantaimia on säilytetty pakastimessa istutukseen asti, ja näin toimien saadaan satoa myös pitkälle syksyyn. Satomäärä ei yllä keskikesän määriin, mutta mukavasti syömämarjoja ainakin saa. Toistaiseksi emme ota varauksia satotaimimansikoille, mutta katsellaan, miten tilanne ja sato kehittyy.

Mansikoita odotellessa kannattaa herkutella vadelmilla - vadelmien satokausi jatkuu edelleen runsaana ja hyvälaatuisena. Pensasmustikkapensaissakin rupeaa olemaan kypsiä marjoja poimittavaksi, ja jonkin verran on vielä saskatoon-marjojakin.

Viinimarjoista poimitaan nyt vielä vähän punaherukkaa, mutta musta- ja viherherukat kypsyvät nyt vauhdilla. Karviaisissa on myös jo kypsiä marjoja, mutta osa marjoista kaipaa vielä sitä viimeistä makeutta.

Vihanneskausi runsastuu: myynnissä nyt mm. sipulia, valkosipulia, kesäkurpitsaa, kurkkua, herneitä, papua... ja ehkä ensi viikon loppupuolella myös ensimmäisiä maissintähkiä. Omenoita näyttäisi tulevan myös, ja pian keräämme Pirjaa myyntiin.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hei! Onko tällä hetkellä Malwina mansikkaa vielä? Saako tänään tulla poimimaan?