sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Vadelmia, vadelmia ja muita marjoja

Vadelmakausi etenee nyt vauhdikkaasti.Vattuja kypsyy mukavaa vauthtia, ja niiden kerääminen on helppoa ja nopeaa.

Vadelmien lisäksi nyt on monenmoisia muita marjoja, millä herkutella: kaikenvärisiä herukoita, karviaisia, saskatoonia, pensasmustikka ja mansikkaa. Reilun viikon kuluessa syysmansikat alkavat kypsyä, ja mansikkakausi jatkunee pitkään syksyyn. Tässä linkki hauskoihin resepteihin: http://www.arctic-flavours.fi/fi/arktiset+aromit/marjat/syo+marjoja+2+dl+joka+paiva/nauti+marjoista+viikon+jokaisena+paivana+resepteja+ja+vinkkeja/

Valkosipulin nostoa tehdään nyt päivittäin.  Nyt nostettavat sipulit kannattaa käyttää varsineen ruuanlaitossa - yksi hyvä ja helppo valkosipuliherkku on ruisleipä valkosipulilla ja juustolla: tumman leivän päälle viipaloidaan valkosipulin kynsi tai pari, ja siihen päälle sitten juustoa (joko raasteena tai siivuina). Sitten vain leipä uuniin tai mikroon hetkiseksi. Kun juusto on sulanut, niin herkku on valmis nauttiavaksi. Ruisleiväksi sopii kaikenmoinen leipä: reikäleipä tai limppu, hapankorppu tms.

Leikkopapujen kausi on pyörähtänyt myös käyntiin. Papuja kannattaa myös pakastaa sopivissa erissä: papua ei tarvitse ryöpätä ennen pakastusta, vaan ne kannattaa pakastaa sinällään. Pakastepapuja käytettäessä ne kannattaa laittaa jäisinä kiehuvaan veteen, jolloin niiden maku ja rakenne säilyy tuoreen kaltaisena.Ei kommentteja: