sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Mansikka pääosassa

Mansikkakausi jatkuu edelleen runsaana: Polka- ja Sonata-mansikoiden lisäksi kypsiä marjoja on myös Salsassa ja Hikussa sekä  myös joitakin ensimmäisiä marjoja on punehtunut myös Malwinassa. Nyt alkavalla viikolla eli siis 4.7. - 10.7.16 on Ruokatieto Yhdistyksen Mansikkaviikko , eikä suinkaan suotta. Mansikka-herkutteluja kannattaa siis jatkaa edelleen, ja meilläkin kahviossa on nyt uusi mansikkainen uutuus listalla: Marjatilan Aamupala eli vastapaistettu voisarvi mansikkahillon, tuoreiden mansikoiden ja mansikkatuoremehun kera. Kahvi, tee tai kaakao ovat kuumien juomien vaihtoehtoina. Marjatilan Aamupala on tarjolla joka aamu klo 8 - 11, tervetuloa.

Kivinavetalla tapahtuu myös: tulevana tiistaina 5.7. ja keskiviikkona 6.7. klo 13 - 15 on mahdollisuus saada pikahelpotus niska-hartiaseudun kireisiin lihaksiin Hoitola Pulsatillan pop-up hierontapisteessä.

Mahnalassa Mansikkaviikon kruunaavat perinteiset Mahnalan lavalla pidettävät Mansikkatanssit, jotka järjestää Mahnalan Maamiesseura. Tiedossa mukavaa seuraa, hyvää musiikkia, hauskoja kilpailuja sekä tietysti mansikansyömiskilpailu. Kukakohan on tänä vuonna nopein mansikansyöjä?

Muutenkin marjojen satokausi on pikku hiljaa alkamassa: punaherukat ovat pikku hiljaa alkamassa punastumaan, mutta muissa herukoissa ei näy vielä värittymisen merkkejä. Saskatoon-pensaat peiteltiin tänään harsoilla rastasvahinkojen torjumiseksi: saskatoon on mieto, erittäin paljonen fenoleita ynnä muita hyviä ravintoyhdisteitä sisältävä marja, joka katoaa erittäin nopeasti erilaisten lintujen suihin. Myyntikatoksen takana oleva valkoinen möykky ei siis ole mikään Christon taideteos, vaan harson alla marjojaan piilotteva saskatoon-pensasrivi.

Ei kommentteja: