torstai 18. toukokuuta 2017

Kesän henkeä ilmassa

Lämpö on nyt kuluneen viikon aikana lisääntynyt merkittävästi: yöllä ei ole ollut enää pakkasia, ja jotenkin iltaisin ja aamuisin on ollut sellainen kesän henki. Lämmön lisääntyminen on näkynyt heti esimerkiksi ruohon kasvussa ja muutenkin kasvien kasvun nopeampana kehityksenä. Tänäänhän oli tosiaan myös Erkin päivä, jota on ennen vanhaan pidetty kesän säiden yhtenä tärkeimpänä ennustuspäivänä: "Mitä Erkkinä enimmin, sitä kesässä vähimmin". Tänään oli melko pilvinen, vähän tihkusateinen päivä - liekö siis kesästä tulossa poutainen?

Huomiseksi odotellaan jopa hellerajan rikkoutumista. Navetan lattia on nyt saatu suojattua öljyvahalla, ja Puimasuulilla lattiaremonttia paossa olleet tavarat on siirrelty takaisin Navetalle. Puimasuulilla on siis käynnissä puunausta ja siivousta. Tilamyym
älä-kahvila palvelee (siivouksesta huolimatta) ma-la klo 11 - 19 ja su klo 13 - 19. Nyt viikonloppuna on saatavan marjapehmiksen lisäksi Nikkilän tankkimaidosta keitetteyä aitoa mahnalalaista vaniljagelatoa. Tämän viikonlopun uutuutena tarjolla on mansikkaista jäähilejuomaa, joka on siis tehty tietysti mansikasta. Jäähilejuomaa kutsutaan myös mm. slush - juomaksi tai granitaksi - rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Pelloilla mansikat ovat heränneet kasvuun, ja nyt ennustettu lämpö herättelee viimeisiäkin kasvukauden alkuun. Tunneleissahan on jo melko suuria raakileitakin, eli varmaan jossain kesäkuun alkupuolella päästään poimimaan ensimmäisiä mansikoita tunneleista.

Ei kommentteja: