maanantai 22. toukokuuta 2017

Mansikankukkia ja suuria raakileita

Tunnelissa mansikoissa rupeaa olemaan jo mukavan kokoisia raakileita, ja hissukseen ne siellä alkavat vaaletakin jo. Mansikan raakilehan on aluksi kirkkaan vaalean vihreä, mutta kypsymisen lähestyessä ensin vaalenee melkein valkoiseksi ja lopulta muuttuu punaiseksi. Pellolla, harsoilla peitetyillä alueilla mansikoissa on myös jo kukkasia, eli voisi sanoa siis mansikoita myös sieltä odotettavan jossain vaiheessa.

Kasvu on muutenkin suorastaan räjähtänyt joka puolella. Nurmet kasvavat lähes silmissä, ja yhdessä todella lämpimässä paikassa punaherukka on jo kukassa. Punaherukan kukissa käy vilske, kun monet hyönteiset ovat meden etsintäpuuhissa.

Muuten kevättöiden suurin ruuhka rupeaa olemaan ohi: kylvöjä on toki vielä kesken, mutta esimerkisi hernettä on kylvettävä vähän koko ajan, jotta hyviä palkoja olisi poimittavissa mahdollisimman pitkän kauden ajan. Kasteluita ollaan aloiteltu: kaikki sadehan on tullut toukokuulla pelkästään lumena, ja tänäänkään ei satanut - vaikka taivaalla isoja pilvenlohkareita seilasikin. Torstaille ennusteessa on ollut hiukan epävakaisempaa, mutta ennuste on elänyt jopa päivän mittaan jonkin verran.

Ei kommentteja: