maanantai 2. huhtikuuta 2018

Lunta tulvillaan....

... on raikas huhtikuun sää. Pääsiäistä on vietetty tänä vuonna varsin lumisissa ja talvisissa tunnelmissa. Tänään satoi märkää ja painavaa lumisuttua koko päivän, mutta onneksi eilen oli vielä komea talvisää. Joutsanolaisen vanhan kansan viisauden mukaan nimittäin kaunis pääsiäisaamun sää ennustaa hyvää marjavuotta. Sääennusteden muukaan lämpeneminen on tulossa pikapuoleen. Saattaa olla, että varsinainen kevät jää lyhyeksi ja terminen kesä alkaa pian - tai sitten ei.

Tunneleilla työt ovat olleet jo useamman viikon kovassa vauhdissa, ja osassa tunneleista on jo mansikat istutettuina. Harsot ja tunnelin muovi keräävät uskomattomasti lämpöä - kasvihuoneilmiön voi havaita käytännössä hyvin. Tuoreita mansikoita on siis tulollaan - ja kyllähän juhannuksin taas taitaa lähestyä. Mansikoita saadaa kyllä jo ennen juhannusta.

Tässä tuoreita odoteleessa kannattaa popsia marjoja pakkasesta.  Meillä on myynnissä mansikkaa, vadelmaa ja pensasmustikkaa pakasteena, eli jos marjanhimo iskee ja pakastin ammottaa tyhjyyttä, niin meiltä on saatavana täydennystä. Yhteyden saa helpoiten nettilomakkeella tai pirauttamalla p. 0400 - 625 636. Parhaiten meidät saa kiinni ma - pe klo 11 - 14. Kierrämme myös aktiivisesti Pirkanmaan REKOissa, joista on saatavana lisätietoa facebookissa jokaisen ryhmän omalla sivulla.


Ei kommentteja: