tiistai 29. kesäkuuta 2021

Hellettä ja taidetta

 Eilen Navetassa oli Stiina Hovin "Tulikavio-hevosen matkassa" -taidenäyttelyn avajaiset. Taidenäyttelyn järjestää Mahnalan kulttuuriyhdistys Mahku ry , ja melkoisen yllätyksen yhdistys oli järjestänyt emännälle: Stiina Hovin maalaaman kuvan Sveinasta. Kiitos vielä kerran! Taidenäyttely on avoinna elokuun alkuun asti, ja nyt tulevana sunnuntaina 4.7. klo 12-18 Stiina Hovi on myös paikalla kertomassa teoksistaan. Pääsääntöisesti näyttely on siis avoinna ti-la klo 12-17. Tervetuloa!

Tänä vuonna tuntuu tätä hellettä riittävän, ja käristyskupoli on tulossa takaisin, ainakin sääennusteiden mukaan. Pitkään jatkuva lämpö yhdistettynä paahtavaan aurinkoon kypsyttää mansikkaa ennätysvauhtia. Tällä hetkellä kerätään mansikoita jo kaikilla pelloilla, ja siis avomaan päälajikkeidemme Polkan ja Sonatan satokausi on täydessä vauhdissa. 

Herne puolestaan on normaalissa tahdissaan, eli tässä pikku hiljaa määrä vasta rupeaa lisääntymään. Hernettä on saatavana jonkin verran jo valmiiksi poimittuna, sekä yhdeltä lohkolta on mahdollista myös keräillä itse.

Kaikenlaisissa marja-asioissa - oli kysymys itsepoiminnasta tai valmiiksi poimituista kannattaa pirauttaa etukäteen (p. 0400-625 636 tai 03-3711 163). Parhaiten vastaillaan aukioloaikoina, eli ma-pe klo 8-20, la klo 8-19 ja su klo 9-20. Puimasuulilla on tosiaan tänä vuonna myynnissä viime vuotta laajempi valikoima meidän omatekoisia italialaistyyppisiä jäätelöitä, gelatoja. Uusia makuja mm. lakritsi, omena-chili, laventeli ja luumu. Päivittäin myynnissä olevat sortit hiukan vaihtelevat, mutta yritetään pitää ainakin "sen seitsemää sorttia" saatavilla. Ja tietysti pehmiskone on päällä - makuina mansikka ja vanilja.

Tännepäin retkeillessä kannattaa pakata myös uimapuku ja -pyyhe mukaan. Miharin sillan vieressä on aivan loistava uimapaikka, joka soveltuu kaiken ikäisille. Ranta on matala ja loiva, pohja hyvä.Ei kommentteja: