lauantai 5. kesäkuuta 2021

Vauhdilla eteenpäin ja kohti kesää

 Kylläpä tuli lämmintä ja jotenkin äkkiseltään! Tunnelimansikatkin ovat tilanteen havainneet, ja kypsyminen etenee siellä. Tällä hetkellä poiminnassa ovat Favori, Furore ja Altess, jotka kaikki ovat siis kauniin kirkkaanpunaisia, napakoita mansikoita. Kaikissa lajikeissahan on oma arominsa, ja mm. marjan lämpötila vaikuttaa makutuntumaan. Jääkaappikylmänä maku on siis eri kuin huoneen lämpöisenä.

Itsepoimintaa olisi tarkoistus aloitella myös. Jos kaikki menee kuin Strömsössä, niin ensimmäinen itsepoimintapäivä on su 6.6. Tässä kohtaa vuotta poiminta on tosiaan tunneleilla, ja poiminta tapahtuu "selkäystävällisesti" reilun metrin korkeudelta. Käytössä on minimipoimintamaksu. Itsepoiminnan alkaessa kirjoitellaan erikseen vielä vinkkejä ja ohjeita siitä lisää.

Ensi viikon aikana tarkoitus on myös viritellä meidän omia myyntipisteitä kuntoon, kun koululaiset pääsevät kesätöiden pariin koulun loputtua - tällä hetkellä mansikoitamme on saatavissa tilamyynnin lisäksi mm. Pirkanmaan seudun REKOista sekä muutamista kaupoista tässä lähiseudulla (Hämeenkyrön kirkonkylä, Nokia, Sastamalan Häijää ja Tampere).
Ei kommentteja: