maanantai 2. kesäkuuta 2014

Seikkaileva vuohi

Viime päivät ovat olleet varsin jännittäviä. Syynä jännittävyyteen on ollut seikkaileva vuohi. Vuohen oli tarkoitus matkustaa sunnuntaiaamuna maisemanhoitotöihin erääseen pieneen saareen, minkä takia se tuotiin meille lauantai-iltana myöhään. Vuohi, kekseliäs kun on, huomasi aitauksen katossa pienen, vuohen mentävän kolon, mitsä pystyi kapuamaan pois. Ja eikun seikkailulle! Illan jo hämärtyessä ei harmaata kuttua löytynyt, ei vaikka valolla yritti etsiä kiiluvatko silmät jossain. Yön aikana astiaan jäteyt jyvät kyllä olivat maittaneet, ja palkaksi oli jätetty kasa tuoreita papanoita. Ja siihen sitten jäljet loppuivatkin.

Eilispäivänä soiteltiin ja kyseltiin naapureista, olisiko missään havaintoja seikkalevasta vuohesta. Eipä ollut, ei edes salaeräisesti kadonneita kukkasia - vuohethan ovat melkoisia herkuttelijoita, ja maistelisivat epäilemättä mielellään orvokkeja, petunioita ynnä muita vastaavia herkkuja. Eilispäivänä siis ihmeteltiin, minne kummaan kuttu oli juossut: ei jälkeäkään, eikä mistään tullut tietoa omituisesta eläimestä.

Tänään saatiin ensimmäinen havainto, että vuohi olisi seikkaillut Taivallahdessa päin. Ja eikä aikaakaan, niin tuli jo soitto, että vuohi oli saatu kiinni. Suuret kiitokset kiinniottajille ja kaikille muille!

Tänään meillä oli myös kesätyöntekijöiden koulutuspäivä, ja oli hyvä, että lähes tulkoon kaikki pääsivät paikalle.  Koulutuksen loppussa tehtiin lyhyt kärrykierros, ja käytiin katsastamassa marjamaita. Tästä se alkaa - varmaan loppuviikosta poimitaan ensimmäiset marjat myytäväksi.

Huomisesta alkaen aukioloaikamme pitenee: olemme avoinna kesän ajan ma - pe klo 8 - 20, la klo 8 - 18 ja su klo 9 - 20. Tervetuloa!

Ei kommentteja: