torstai 30. kesäkuuta 2016

Mansikan parhautta

Mansikkakausi on avomailla nyt parhaimmillaan: aurinko on kypsyttänyt Polka- ja Sonata - mansikat punaposkisiksi, makeiksi herkuiksi. Poiminta on nyt helppoa, ja marjoja on runsaasti. Mansikoilla kannattaa herkutella nyt, ja pistää myös talvenvaralle säilöön pakastimeen. Jälkiruokien lisäksi tuoreita mansikoita kannattaa käyttää esimerkiksi salaatteihin: mansikka-basilika-sipulinvarsi-vuohenjuusto on omaan makuhermoon sopiva yhdistelmä. Soseutetuista mansikoistahan saa tehtyä tavallisessa kotipakastimessakin hellepäivän hilejuomaa: soseutetut mansikat laiteaan pakastimeen, ja parinkymmenen minuutin välein sekoitetaan massaa. Kun rakenne on sopivan hileistä, voi juoman kaataa laseihin ja koristaa esimerkiksi mintulla tai sitruunamelissalla. Ja jos haluaa mintun tai melissanmakua juomaan, niin jompaa kumpaa yrttiä voi lisätä blenderiin mansikoita murskatessa.


Ei kommentteja: