sunnuntai 3. syyskuuta 2017

kaunis syyskuun alku

Syykuu alkoi, ja sää on suorastaan kesäinen. Aamut ovat olleet melko viileitä, mutta päivän mittaan lämpö on kohonnut suorastaan kesäisiin lukemiin.

Kaunis sää suosi siis perunan itsepoimintapäiviä - ja eilen tuntui, että sää olikin ainoa asian kannalta hyvä asia. Hetimiten noston alettua perunannostokone hajosi: koneeseen meni isohko kivi, joka rikkoi sokan - jonka itseasiassa kuuluukin rikkoutua tällaisessa tilanteessa. Kiitokset kaikille asiakkaille kärsivällisyydestä ja avusta - aina noissa konerikoissa vierähtää tovi ennenkuin saadaan homma taas vauhtiin. Tänään sunnuntaina konerikoilta vältyttiin, ja toisaalta maakin oli kuivanut lisää ja nostaminen oli helpompaa. Eilen nostettiin lähinnä Siikliä, tänään nostettiin Annabelleä ja Siikliä.

Mansikkakausi kääntyy kohti loppua, ja mansikan itsepoiminta on tältä vuodelta päättynyt. Mansikkakausi oli tänävuonna varsin haasteellinen, ensi vuonna on toivottavasti erilainen vuosi. Tuoretta mansikkaa on itsepoiminnan päättymisestä huolimatta yhä edelleen saatavana - keräämme pieniä määriä mansikkaa päivittäin, ja nämä valmiiksi poimitut mansikat ovat myynnissä tilamyymälässämme.

Muiden marjojen osalta satokausi on yhä edelleen täydessä vauhdissa. Vadelmapensaissa on runsaasti hyvälaatuisia marjoja, samoin mustaherukkaa ja karviaista on vielä. Pensamustikkan osalta kausi on pääsemässä hyvään vauhtiin - toki jonkin verran päivittäiset marjamäärät sen osalta vielä vaihtelevat.

Maissikausi on myös käynnistynyt, ja itsepoimintya mahdollista. Nyt kuluneena viikonloppuna maissia ei riittänyt kaikille, mutta onneksi maissikausi jatkunee vielä useamman viikon ajan - jos kovilta halloilta säästytään.

Omenoiden sato on selkeästi normaalista aikataulusta jäljessä, mutta Pirja-omenoita on saatu jo kerättyä myyntiin ja pieni erä puristettu myös omenamehua.

Ei kommentteja: