lauantai 8. syyskuuta 2018

Omenan korjuuta ja muita kuulumisia

Sää on jatkunut hyvin kuivana, eli kastelua on riittänyt. Jossain kohtaa sääennusteissa oli runsaastikin sadetta, mutta ajankohdan lähetessä sateet poistuivat. Lämpöäkin on vielä piisannut. Nyt ennusteissa arvellaan lämpötilan laskevan joskus kuun puolivälissä. Lämpösumma on aika huikea, näistä Ilmatieteenlaitoksen tilastoista voi selkeästi havaita, miten merkillinen kasvukausi lähestynee loppuaan.

Omenakausi on nyt täydessä vauhdissa, ja myynnissä on edelleen useita eri lajikkeita. Jokainen lajike on hiukan omansa, ja maku myös muuttuu kypsyyden kehittyessä. Vanhat, perinteiset omenat - kuten Valkea kuulas ja Bergius - muuttuvat kypsyessään hiukan jauhoisiksi. Valkea kuulas  muuttuu myös kuulakkaaksi, nimensä mukaisesti. Omenakauden aikana puristamme omenamehua, ja tuoremehua on myynnissä satokauden ajan. Teemme myös rahtipuristusta, eli meille voi tuoda omenoita puristettavaksi. Hinta määräytyy tuotujen kilojen mukaan.

Mansikoita ollaan vielä saatu keräiltyä pieniä määriä, silloin tällöin. Karhunvattuja ja luumuja on myynnisää myös. Ja sipulia - sipuli on todentotta nauttinut näistä kesän keleistä, ja kasvanut juuri sellaiseksi täydellisen kipakn meheväksi. Tilamyymälä-kahvila Puimasuuli on avoinna edelleen päivittäin, minkä lisäksi tuotteitamme on myynnissä mm. myös REKO-ryhmissä Pirkanmaan alueella ja muutamassa ruokakaupassa. REKO-renkaista lisätietoa facebookista.

Ei kommentteja: