sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Helmikuussa hellettä?

Ehkä tätä viime päivien säätilaa voisi kutsua hellesääksi: tuuli hönkii kuuman tuntuisesti, ja lämpötila on ollut liki kymmentä plus-astetta. Yleensähän tässä kohtaa vuotta ollaan vähintään saman verran pakkasen puolella. Hankien pinta on laskenutkin siis silmissä, mutta onneksi lunta on vielä kasvien suojana.  Luntahan oli reilu viikko sitten yli puoli metriä, ja hiukan rupesi jännittämään, tulevatko Navetan katolla olevat aurinkopanelit alas lumen mukana. Eivät onneksi tulleet, ja nyt aurinkoisten kelien myötä ne ovat alkaneet taas toimia.

Omenapuiden leikkuuta tekisi jo mieli jo aloittaa, mutta ei oikein taida uskaltaa. Viime keväähänän kovia pakkasia oli pidempi jakso vasta maaliskuun puolella. Nyt toki jos kiirehtisi leikkaamaan alkuviikosta vähän, ja jos sää nyt jonkin aikaa pyörisi nollan pinnassa, ei todennäköisesti isompia talvituhoja syntyisi. Kantohangen päältä on myös mukavampi leikata kuin sohjossa, pettävässä hangessa kahlatessa.

Työhaastettaluja on jokunen vielä jäljellä, ja tässä pian pitäisi valita uudet kesätyöntekijät. Onneksi aika moni on vanhoista kesätyöntekijöistä on myös jatkamassa.


Ei kommentteja: