perjantai 5. kesäkuuta 2020

Vauhdikas marjakauden alku

Marjakauden alku vaihtelee, ja tänä(kin) vuonna se yllätti. Huhtikuussa tilanne näytti siltä, että tulossa olisi melko aikainen vuosi. Toukokuun lumi-, räntä- ja raesateet ja sellainen yleinen kylmyys ja kalseus hidastutti. Ja nyt tässä touko-kesäkuun vaihteessa tullut lämpö taas nopeutti kaikkea. Töppösiin ollaan saatu siis laittaa tällä viikkoa liikettä, jotta edes jotenkin oltaisiin pysytty kauden tahdissa.

Tällä hetkellä mansikkaa poimitaan tunneleista päivittäin. Tässä viime päivien aikana ollaan availtu myös omia myyntipisteitämme täällä Hämeenkyrössä, Ikaalisissa sekä Häijäässä. Toimitamme tällä hetkellä mansikkaa myyntiin päivittäin myös muutamiin kauppoihin tässä lähiseudulla - tuotteemme tunnistaa helposti meidän kylän omasta laatikosta, jonka kyljessä komeilee tästä mäenpäältä näkyvä järvimaisema.

Tähän aikaan kevätkesää on myös mukavaa katsella, kuinka eri kasvit alkavat kukkia. Omenapuupellolla on tällä hetkellä kukkaloisto kauneimillaan, ja avomaan mansikatkin ovat paikoin availleet kukkiaan. Avomaan vadelman kukkinnan arvelemme alkavan joskus kesäkuun loppupuoliskolla. Ensimmäinen kukkija - saskatoon - on jo kukkinut, ja siitä marjoja odotellaan siis heinäkuun loppupuolella.

Ei kommentteja: