sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Mansikkaa, mansikkaa, mansikkaa

eli mansikkaa on nyt runsaasti. Välillä tuntuu, että paikannäyttäjillä on vaikeuksia päättää, mikä on paras paikka: tuossa päin on runsaasti, ja toisaalta tuossakin olisi hyvin, mutta onko tuolla paremmin... toisaalta on siis helppoa, koska näyttipä minnepäin vain, aina on runsaasti mansikkaa.

Salaattimaa tarjoaa myös ihania makuelämyksiä sekä silmänruokaa. Yrttimaassa kasvaa mm. basilikaa, salviaa, kynteliä sekä kurkkuyrttiä. Salaatteja on kasvussa kaksi: lollorosso- ja jäävuorisalaattia. Mangoldin pienempiä lehtiä voi käyttää salaatin tapaan, suurempia lehtiä taas pinaatin tapaan. Kukkaisista ruiskukat, koristepellavat ja kehäkukat availevat parhaillaan ensimmäisiä kukkiaan.

Perunankukkapäivääkin voisi taas viettää. Ensimmäiset Siiklin kukkaset avautuivat hiljaittain, siniset Blue Congon kukat ja punaiset Rosamundan kukat ovat puolestaan ehtineet jo täyteen kukaansa.

Karkaileva Arhippa-pässi sai siten kaltaistaan seuraa. Arhippa oli ehtinyt opettaa Ekkujekulle (vuoden vanha harmaspässi), kuinka lammasaitauksesta hypätään pois. Ekku vain oppi myös hyppäämään myös takaisin, eli sitä ei enää metrinen aita pitele ollenkaan. Tällä hetkellä ne ovat 1,2 m korkean aidan takana, ja toistaiseksi ovat siinä pysyneet.

Ei kommentteja: