maanantai 6. heinäkuuta 2009

Polkalle

Polkalle, eli poimimaan Polka-mansikoita, on monen valinta. Ja miksipä ei? Polka on kiinteä mansikka, ja makukin on ihan kohdallaan. Polkan kypsyessä hellejakso sattui juuri sopivasti, ja nyt viime päivien viileämpien ilmojen myötä Polka-mansikat ovat kehittäneet niille ominaisen metsämansikan omaisen vivahteen. Polkan lisäksi poiminnassa on erityisesti Korona ja Solprins, Jonsokia ja Emilyäkin on vielä saatavana. Sunnuntaina kerättiin ensimmäiset Sengat.

Perunarintamalle ei kuulu mitään uutta. Siikliä on nostossa päivittäin, samoin Arielleä. Näiden kahden lajikkeen lisäksi tulossa vielä Rosamundaa ja Blue Congoa syksymmällä.

Salaattimaa on nyt sitten avattu, eli itsepoiminassa on useita yrttejä, muutamaa salaattilajiketta sekä kesäkukkasia. Lisäksi sipulit ovat vihdoin viimein kehittyneet myytävän kokoisiksi, ja ensimmäiset valkosipulit on nostettu.

Karkaileva Arhippa-pässi on aiheuttanut päänvaivaa. Pässit viettävät pässinpäiviä porukassa metsälaitumella, ja Arhippa-pässi oppi hyppäämään pois aitauksesta. Pässien aitausta korjattiin joka puolelta, mutta lopulta verkkoaidan taittunut yläreuna paljasti Arhipan taituruuden. Arhippa osaa selvästi käyttää esimerkiksi aidan tukirakennetta rappuna, mitä hyväksi käyttäen se hyppää pois. Nyt Arhippa on toistaiseksi tässä pihapiirissä, kun pohditaan miten estetään sen karkailu ja toisaalta se, ettei se opettaisi muille vastaavaa tapaa.

Ei kommentteja: