perjantai 31. heinäkuuta 2009

Vadelmaa

Vadelmaa on kypsynyt lämpöisten säiden myötä mukavasti pensaisiin. Vadelmat ovat myös aika kookkaita, koska ne ovat saaneet sopivasti vettä. Jos pakastaa vadelmat kokonaisina, niin ne kannattaa kerätä suoraan pakasterasioihin pellolla.

Pensasmustikkakausi on nyt kunnolla käynnistynyt myös. Pensasmustikoista meillä on poiminnassa kotimaisia Aino- ja Alvar -lajikkeita, joiden marjat ovat tummia. Vaalempia, mutta selvästi suurempi kokoista Northblue-lajiketta on alkanut kypsyä myös. Northblue on kuitenkin Ainoa ja Alvaria myöhäisempi lajike, eli arviolta ensi viikolla sitä on suurempia määriä. Pensasmustikan keruu on hauskaa puuhaa. Myös se kannattaa poimia suoraan pakasterasioihin, jos aikoo pakastaa sitä kokonaisina marjoina.

Muista marjoista nyt on poimittavissa saskatoonia sekä puna- ja valkoherukoita. Salaatti-ja yrttimaan herkut ovat nyt parhaimmillaan, samoin perunaa nostetaan joka päivä.

Omenoita, luumuja ja päärynöitä näyttäisi olevan kypsymässä syksymmällä - tämä tilanen perustuu nyt olevaan raakiletilanteeseen, asia varmistuu täsäs lähiviikkojen aikana.

Ei kommentteja: