sunnuntai 2. elokuuta 2009

Elokuu

Elokuu alkoi, ja elokuun alun myötä lopetimme myynnin osassa myyntipaikoistamme. Kiitoksia kaikille myyntipaikkojemme asiakkaille -toivottavasti tavataan viimeistään ensi kauden aikana samoissa merkiessä, toki kausi jatkuu vielä tänäkin vuonna.

Jatkamme myyntiä Hämeenkyrön S-marketin edessä sekä luonnollisesti tässä kotona tilalla.

Vadelmakausi on nyt parhaimmillaan, eli vatut kannattaa säilöä nyt. Ensimmäisiä mustaherukoita on kypsynyt, ja nyt luvatut helteet kypsyttänevät satoa enemmän.

Pimeiden öiden myötä maissi ja kurpitsat ovat todella räjähtäneet kasvuun. Maissikausi alkanee parin viikon kuluessa, todennäköisesti silloin ovat poiminnassa myös ensimmäiset kurpitsat. Omenoita on odotettavissa noin elokuun puolivälin jälkeen. Aikaisen Pirja-lajikkeen kukista suurimman osan vei halla, mutta sitä myöhäisemmästä Valkeasta Kuulaasta näyttäisi tulevan omenoita.

Sitten satokausitiedotteesta karkaileviin eläimiin. Nyt sitten tältä tilalta löytyy kolme aitovaa siitospässiä. Vanhin pässi, Topias, ei ole vielä ryhtynyt aituriksi. Toivottavasti pysyvät laitumella astustuskauden ajan kiltitsi uuhien seurassa, muuten on vanhalla Topiaksella kova urakka tieodossa.

Ei kommentteja: