sunnuntai 16. elokuuta 2009

Päivittelyä

Vadelman satokausi jatkuu normaalina, eli siis hyvänä. Vadelmaa poimitaan meillä yleensä koko vähintään koko elokuun ajan, ja vähän syyskuussakin. Vadelman lisäksi pensasmustikan, karviaisen ja mustaherukan satokausi jatkuu.

Papukausi sen sijaan on kääntymässä kohti loppua, mutta onneksi ei vielä loppunut kokonaan. Vihreiden leikkopapujen määrä on vähentynyt, mutta toisaalta taas osa punaisista pavuista on vasta alkamassa kasvattamaan palkojaan.

Kesävihanneksista mangoldia on nyt hyvin, ja lehdet ovat juuri parhaimmillaan. Mangoldia voi siis käyttää joko sinällään tai esimerkiksi höyrytettynä tai sitten haudutettuna esimerkiksi paprikan, sipulin ja valkosipulin kerä. Monet pitävät mangoldia parempana kuin pinaattia - vertailua on yritetty itsekin tehdä, pinaattia on myös penkissä runsaasti.

Omenoista Pirja-lajike kerättäneen ensi viikon alkupuolella, ja Valkeaa Kuulasta alkanee kypsyä korjuukelpoiseksi reilun viikon päästä. Luumuja on päärynöitä on tulossa myös syksymmällä.

Avomaantomaateissa näkyy jo melko isoja raakileita, eli jos nyt ennustetut lämpimät säät todellakin toteutuvat, alkaa tomaattien kypsyminen melko nopeasti. Perinteisesti avomaantomaattien paras satokausi ajoittuu syyskuun alkuun.

Ei kommentteja: