sunnuntai 30. elokuuta 2009

Maissia paljon ja omenakausi täydessä vauhdissa

Maissin ja omenan satokausi ovat nyt täydessä vauhdissa. Maissista on pääsati kypsynyt kolmessa eri lajikkeessa, jotka kaikki ovat hiukan erilaisia. MAissin satikausi jatkunee seuraavan kolmen viikon ajan runsaana.

Omenasta kerätään ja on itsepoiminnassa Valkeaa Kuulasta. Valkeaa Kuulasta pääsee poimimaan itse niin kauan kuin omenia on puissa. Valmiiksi poimituista omenoista saatavana on eri laatuluokkia.

Omenoiden lisäksi hedelmistä on kerätty ensimmäiset luumut. Päärynöissä menee vielä pari viikkoa, ennen kuin niitä aletaan kerätä.

Kanatarhassa sattui tragedia lauantaina. Kasvamassa olevien kanojen luo oli jo perjantaina yrittänyt kanahaukka, heikoin tuloksin. Lauantaiaamuna se oli päässyt kanatarhaan: kanatarhan päälysverkko ei ollut tiivis kuusen alla, koska tuntui todella epätodennäköiseltä, että mikään peto sitä pitkin kanojen luo pyrkisi. Varsinkin kun kasvavat kanat ovat aivan pihapiirissä, koiratarhan takana. Mutta sinne kanahaukka oli vain änkenyt, ja nauttinut aamiaiseksi kaksi kukonpoikaa. Parilla siiveniskulla se katosi, toivottavasti kauas. Kanatarhan katto on sittemmin tiivistetty, jotta vastaavien perinneaamiaisten nauttiminen olisi aikankin hankalampaa. Kuinkakohan kauan sekin haukka on kanoja tillittänyt, että mistä se käy haukkaamassa hiukan hiukopalaa?

Ei kommentteja: